Psychobilly.cz

Psychobilly Meeting v Pinedě

Březen 6th, 2010

I když letos m?¡me poř?¡dnou zimu, třeba V?¡s zahřeje zveřejněn?½ line-up na letoÅ¡n?­ Psychobilly Meeting v Pinedě ve Å panělsku a to i s českou ?ºÄast?­!!! Ano, už je to tak a Lord Green Monster se představ?­ v tradičn?­m Beach Baru na pl?¡Å¾i. Už v prosinci se poprv?© objevil bez t?­lka a zval n?¡s na svoji “hawaiskou” narozeninovou p?¡rty do Motor?¡je a zřejmě se mu na pl?¡Å¾i opravdu l?­b?­.

A co pořadatel?© z “Just For Fun” připravili na letoÅ¡n?­ rok?
The Meteors (UK) asi nem?¡ potřebu nijak představovat. Kr?¡lov?© psychobilly či jinak: Only The Meteors Are Pure Psychobilly! Mal?½ pleÅ¡at?½ p?¡n to st?¡le bezvadně um?­, jak se někteř?­ z n?¡s mohli loni přesvědčit na koncertě v Krakově nebo v Pinedě, kde vystupoval se solov?½m projektem.
Guana Batz (UK) – partička původně poch?¡zej?­c?­ z anglick?©ho Felthamu v čele s charizmatick?½m a ř?¡dně potetovan?½m zpěv?¡kem Pip Hancoxem, kter?¡ již od ran?½ch 80. let vedle The Meteors formuje psychobilly sc?©nu.
Restless (UK) – vedle Stray Cats a Polecats jedna z nejzn?¡mějÅ¡?­ch neo-rockabilly kapel, kter?© se po 4. letech opět vrac?­ na koncertn?­ podia.
King Kurt (UK) – dalÅ¡?­ n?¡vrat velk?© psychobilly legendy. V aktu?¡ln?­ sestavě na kontrabas hraje Strangy z Klingonz.
The Highliners (UK) se dali dohromady v roce 1982. Jejich “vesel?©â€ psychobilly doplněn?© o saxofon m?­s?­ rock’n’roll s prvky ska, swingu a surfu.
Wigsville Spliffs (UK) – rockabilly partička hraj?­c?­ již od konce 70-t?½ch let.
The Radiacs (UK) – psychobilly z anglick?©ho Sheffiledu, kter?© se vr?¡c?­ na sc?©nu po 20-ti letech v původn?­m složen?­ a s nov?½m mini CD “The Return Of The Radiacs”.
The Quakes (USA) – aby nezůstalo jen u velk?½ch jmen z Velk?© Brit?¡nie, tak v Pinedě budou k viděn?­ i The Quakes z Ameriky, kter?© jste mohli vidět před p?¡r roky na sedmičce.
Mad Sin (DE) – klasika od naÅ¡ich z?¡padn?­ch sousedů s nepřehlednuteln?½m frontmenem Koefte deVillem. Mad Sin v současn?© době pracuj?­ na sv?©m dalÅ¡?­m albu a budou k viděn?­ i na Mighty Sounds.
The Swampy’s (BE) hraj?­ par?¡dn?­ oldschool psychobilly. Kapela vznika už v roce 1986, bohužel se na zač?¡tku 90-t?½ch let rozpadli. Teď jsou po 20-ti letech opět zpět, i když v nov?©m složen?­, ale st?¡le za ?ºÄasti leadra Jo Psycha (zpěv, kontrabas).
Gorilla (HUN) – dalÅ¡?­ naÅ¡l?¡pl?½ oldschool psychobilly se vrac?­ na sc?©nu po několikalet?© pauze.
Tak to bysme měli za sebou veter?¡ny psycho a rockabilly sc?©ny a těď se pojďme pod?­vat na ty služebně mladÅ¡?­ kapely. Ani tentokr?¡t pořadatel?© nezapomněli na trochu t?© “exotiky” jako v předchoz?­ch letech a na podiu se představ?­ kapely z Japonska a Ruska.
Robin (JAP) založil zpěv?¡k a kytarista Hirosi v roce 2001 v Tokiu. Loni vydali sv?© 4. řadov?© album “Thunder & Speedumb”. Jejich styl je původn?­mu psychobilly hodně vzd?¡len?½, jde sp?­Å¡e o poř?¡dnej hardcore s kontrabasem, ale i tak to bude zaj?­mav?© zpestřen?­.
Smonkin’ Boolldozers (RU) – psychobilly/rockabilly z Moskvy. Kapela vznikla v roce 2003 původně jako vedlejÅ¡?­ projekt zpěv?¡ka a kytaristy Paula a bas?¡ka Broa, kteř?­ hr?¡li v klasick?© rockabilly kapele Mister Twister, kde vÅ¡ak nemohli uplatnit sv?© nov?© n?¡pady.
Johnny Nightmare (DEN) – parta z D?¡nska, kter?¡ svůj styl označuje jako “Violentiobilly”. Zpěv a kontrabas obstar?¡v?¡ Dax Dragster, b?½val?½ člen Godless Wicked Creeps. Kapele letos vyÅ¡lo druh?© album “Psychobilly Scarecrow“na německ?©m labelu Crazy Love Records.
Out Of Luck (DE) založil roku 2007 Karl “Cloey” K (kontrabas, zpěv), kter?½ je zn?¡my z kapel Up To Vegas nebo Frantic Flinstones. Loni na podzim vydali sv?© druh?© album “Walking Down 10st Street” na německ?©m labelu Wolverine Records. Out Of Luck byli mimo jin?© k viděn?­ ve Vrchlab?­ na druh?©m ročn?­ku Psycho Therapy Festivalu.
The Brains (CA) – zomb?­ci z kanadsk?©ho Montrealu, kteř?­ hr?¡li i na loÅ?sk?©m Mighty Sounds. Nyn?­ se nach?¡zej?­ ve studiu, kde nahr?¡vaj?­ novou desku s n?¡zvem “Wating Time”, kter?¡ by měla vyj?­t během dubna.
Motorzombis (ESP) se po roce vrac?­ na m?­sto činu. Horrorbilly parta, kter?¡ vnikla v roce 2005, čerp?¡ větÅ¡inu n?¡mětů na songy z klasick?½ch Å¡paněsk?½ch hororů a hororov?½ch video her.
Evil Devil (IT) – psychobilly partička z italsk?© Novellary, hraj?­c?­ od roku 2001. Od loÅ?sk?©ho prosince maj?­ nov?©ho buben?­ka Bola. V roce 2008 se představili na 2. Moonlight Mayhem festivalu v Matrixu.
The Hitchers (UK) - toto britsk?© trio možn?¡ netřeba představovat, protože se loni i předloni představili na festivalu Mighty Sounds. Hraj?­ punk rock’n’roll s v?½razn?½m odkazem na rock’n’roll a rockabilly 50-t?½ch let.
Reckless Ones (USA) – trio z Minneapole hraj?­c?­ rockabilly. Loni vydali svuj debut s n?¡zvem “Make Your Move”.
Kitty In A Casket (A) – mix punku a psychobilly s pohlednou zpěvačkou.
V?­ce informac?­ o festivalu naleznete na ofici?¡ln?­ch strank?¡ch nebo na myspace.

MARTIN


Leave a Reply

Nejbližší koncert

Na informacích o nových koncertech se pracuje, příd později.
ByWordPress. Thanx WPTheme Generator.
Special Thanx to Gimp!
Creative Commons License
TOPlist