Psychobilly.cz

Obal CD Dance of the dead

Tahle americká partička,která si říká Rezurex pochází přímo z Los Angeles a má na kontě již třetí počin.Album s názvem „Dance of the Dead“, které spatřilo světlo světa v příhodný den,v pátek 13. května 2011.  Musím se přiznat,že jejich první album mě chytlo u srdce a když vyšlo další – druhé,moc jsem se těšila,ale bohužel mě trochu zklamalo,asi jsem očekávala něco víc,lepšího. Avšak tohle mě velice mile překvapilo.

   Hned když si to člověk pustí,ozvou se lehce temné tóny ,které ale záhy přejdou ve veselou a houpavou melodii a tu po čase „rozsekne“ kytara a nasupují Rezurex,tak jak je známe … „the Ghost of You“ Následuje „Midnight“ a pokračuje „Return of the Living Dead“ – příjemná skladba která určitě nenechá nohu v klidu a rozhodně si bude podupávat do taktu. Další, „Rockin´ in your Coffin“ a „Dead by down“ jsou spíše klidnějšího rázu,ale určitě člověka neunaví. V pořadí šestá je „Black Sunday“ – tahle píse? je inspirovaná nevyřešenou,velice brutální vraždou roku 1947 v L.A. Elizabeth Short,která po své smrti získala přezdívku Black Dahlia „Vampire Kiss“ – chytlavá melodie a v podstatě veselá píse? stejně jako“Dance of the dead“ – ty jsem si oblíbila hned na první poslech. A jak už sám název napovídá „In to the Dark“ působí spíše temným dojmem,za to „Bride of Frankestein“ určitě nepatří k těm pomalým,klidným skladbám,stejně jako závěrečná „Ghost Town“ Zkrátka se při poslechu nudit nebudete,každá skladba má „to svoje“ ať už zajímavé motivy,neustálý slap basy,úderné bicí,či kytarová sóla, která rozhodně nepřeslechneme a této kapele jsou vlastní. Ostatně,každá kapela má svůj jakýsi rukopis a tato deska jej určitě nepostrádá. Psychobilly se vším všudy a určitě stojí za to si ji sehnat. Každopádně si zatančíte se smrtí ať už s „Frankenštajnovu“ nevěstou,nebo když vás políbí upír,či při návratu oživlých mrtvol.

Seznam skladeb na CD: 1. The Ghost of You; 2. Midnight ; 3. Return of the Living Dead ; 4. Rockin’ In your Coffin ; 5. Dead by Dawn ; 6. Black Sunday ; 7. Vampire Kiss ; 8. Dance of the Dead ; 9. Into the Dark ; 10. The Bride of Frankenstein ; 11. Ghost Town

 


Leave a Reply

Nejbližší koncert

Na informacích o nových koncertech se pracuje, příd později.
ByWordPress. Thanx WPTheme Generator.
Special Thanx to Gimp!
Creative Commons License
TOPlist