Psychobilly.cz

Daniel Deleone ( Photo By Lucky Varga )

Kapelu Rezurex snad netřeba představovat, již od roku 2006, kdy vydali album Beyond The Grave, brouzdají rázně světovou psychobilly scénou. Nedávno ještě zpěvák Daniel Delon obohatil hudební svět o dark wave projekt jménem Neon Kross (k poslechu na reverbnation.com) a právě s ním vám přináším rozhovor.

1- No, zrovna jste vydali album, které je naprosto skvělé. Hodlám si pořídit desku hned jak to bude možné, je tu nějaká možnost jak dostat vaše zboží i ve střední Evropě?

Díky! Jsem hrdý na nové album. Plán byl takový že když jsem pro něj psal hudbu, mělo to znít jako naše první nahrávka “Beyond the Grave”. Nejsem si jistý jak dostat naše zboží v Evropě, tedy krom toho že budeme na turné a něco přivezeme. Momentálně pracuji na internetovém obchodu se vším co se týká Rezurex a mých dalších projektů a bývalých kapel jako Neon Kross, a The Insaints.

 

2 – Co tě inspiruje když píšeš nové songy?

Hodně čerpám ze starých horrorů a příběhů co si sám vymyslím. Některé písně jsem napsal i podle opravdových hrozivých příběhů od lidí co nedávno zemřeli a byli mi nějak blízcí.Zrovna pracuji na tom aby se nějaké takové příběhy dostaly do filmu. Chtěl bych během příštího roku natočit nějaký nezávislý film. Ale může to trvat i déle. Momentálně režíruji další klip pro Rezurex. Na procvičení to bude výborné.

 

3 – Mohl by si nám říct něco víc o Neon Kross? Kde ten nápad vznikl atd?

No, když zavzpomínám kde jsem ten nápad dostal, jezdil jsem tu autem po Hollywoodu a můj přehrávač na cédečka nefungoval… takže jsem si musel zapnout rádio.Hledal jsem cokoliv dobrého co by se dalo poslouchat, všechno stálo za prd. Vypnul jsem to a začal si zpívat “Kill the radio”, Vesměs si to zpívám když se procházím nebo řídím po městě jakožto součást procesu tvorby nových skladeb. Taky jsem si říkal, proč nedělat hudbu jako z 80. let. Znal jsem kapelu jménem Pins And Needles a zeptal se jich, jestli by se nechtěli přidat pro nový projekt. Začalo to tak před 3-4 lety. Ten první rok jsme jen tak zkoušeli a nedělali žádné vystoupení .Potom jsme hráli tak dvakrát do roka. Teď jsme už projeli Evropou a nahráli na počítačích naše první demo. Tohle léto můžete očekávat od Neon Kross druhé album! Máme nějaké nové songy a ještě předěláváme svoje staré. Počítám že to vydám na svém vlastním labelu “Live Dead Records”.

 

4 – Jaké jsou tvoje hudební ikony?

David Bowie, Gary Numan, Billy Idol, Elvis, Lux Interior, a Jim Morrison. Krom nich mám rád velikou řadu umělců ale toto jsou mí nejoblíbenější.

 

5 – Máš nějaké hudební plány? Jakože třeba turné, natáčení nových písní atd…

Zrovna teď plánuji další Evropské turné na rok 2012 jak pro Rezurex tak Neon Kross. Samozřejmě budeme před tím ještě koncertovat po státech. Už dokonce dělám na nových písních pro obě kapely. Zrovna včera jsem udělal tři nové.

 

6 – No a máš nějaké osobní zájmy, aktivity?

Ve volném čase většinou sleduji dobré/špatné hororové filmy. Doufám že se také dostanu zpět k herectví ale zatím jsem příliš zaneprázdněn svými kapelami a filmy. Také rád cestuji. Rovněž se zajímám o umění a snad budu mít v blízké budoucnosti výstavu.

 

7 – Jaké máš rád horory?

Frankenstein, Bride of Frankenstein, Dracula, Noční můra z Elm Street, Hellraiser, Interview s upírem, Stáhni mě do pekla a všechny díly Evil Dead. Je spousta co bych se ještě mohl zmínit. Také jsem velký fanoušek filmů od Tima Burtona.

 

8 – Chtěl by jsi něco vzkázat českým psychobilly fanouškům?

Vždycky jsme měli v Praze skvělé show co jsme tam byli! Díky všem za podporu a skvělou atmosféru. Příští rok se doufám vrátime. Plán na rok 2012 je udělat více vystoupení ve východní Evropě. Uvidíme se příští rok!

 

Hrabě

( Photo by Lucky Varga )


Leave a Reply

Nejbližší koncert

Na informacích o nových koncertech se pracuje, příd později.
ByWordPress. Thanx WPTheme Generator.
Special Thanx to Gimp!
Creative Commons License
TOPlist