Psychobilly.cz

Rok se s Rockem seÅ¡el ve Vrchlab?­, a my tu pro V?¡s m?¡me pozv?¡nku na dalÅ¡?­, v pořad?­ již 3. ročn?­k  Rock ´n ´ Rollov?©ho „ Psycho Therapy Festu „ . Akce se uskutečn?­ 5. června 2010 ve venkovn?­ch prostor?¡ch restaurace KUFR ve Vrchlab?­.
Letos jsme pro naÅ¡e fanouÅ¡ky nachystali poř?¡dnou pecku. Jeden den v jednom městě vystoup?­ Å¡estice kapel z Čech i zahranič?­, 1 DJ a skupina tanečn?­ků. Pokochat, se tak?© můžete v?½stavou fotografi?­, Yvety Str?¡nsk?©, Martina Tůmy a Vojty Flori?¡na z ročn?­ků minul?½ch. Festival se st?¡v?¡ obl?­ben?½m a pomalu si vydob?½v?¡ sv?© m?­sto na slunci a snad i ve vaÅ¡ich srdc?­ch.

A kdo že to tu rozp?¡l?­?

Head linerem tohoto festivalu jsou:

KOFFIN KATS ( USA Detroit, psychobilly, punk rock)

Tato smečka neposedn?½ch rebelů je na sc?©ně, jen něco m?¡lo přes 6let. Jsou zn?¡m?­ sv?½mi Non stop turn?©. Od roku 2003 maj?­ na kontě 5 alb, posledn?­ vydali v ř?­jnu 2009 a nese n?¡zev „ Forever for hire „. Po odchodu Tommyho z kapely, nahradil jeho m?­sto nov?½ kytarista, EZ Ian, za basou zůst?¡v?¡ Vic Victor a bic?­ ovl?¡d?¡ poř?¡d E-Ball Walls, zp?­vaj?­ vÅ¡ichni tři. Mohli jste je slyÅ¡et na loÅ?sk?©m festivalu Mighty Sounds v T?¡boře a teď se těš?­ na vrchlabsk?½ kotel!

JET-SONS ( Polsko)

Rockabilly trio z hlubok?©ho jihu Polska hraje ve složen?­, Dominic – kytara, zpěv, Nico – bic?­, valcha a Tommy – basa. Tito venkovÅ¡t?­ kluci, mě mile překvapili sv?½m „ gar?¡Å¾ov?½m až trochu woodoo soundem, kter?½ „ V?¡m nakope zadky a rozp?¡l?­ V?¡m hlavy jak vysok?© napět?­ „ (citace). Pojďme s nimi na v?½let o p?¡r desetilet?­ zpět. Předvedou V?¡m, že Rock ´n ´Roll se d?¡ hr?¡t i na valchu a nen?­ n?¡hoda, že z?¡znam debutov?©ho alba „ Tribute Johny Cash „ obletěl cel?½ svět. Jet- Sons obj?­Å¾děj?­ pravidelně od roku 2007 Evropu.

QUEENS OF EVERITHING ( ČR)

U n?¡s, nejsou nov?¡Äkem a kdo měl tu čest z?ºÄastnit se Silvestra 2008 na Střelnici, tak v?­. Hraj?­ svižn?½ punk- rock okořeněn?½ rockabilly kontrabasem a dechovou sekc?­, na rozhran?­ Ska Swingu, zkr?¡tka „ Horn Drive Rock ´n ´Roll „. Představ?­ se V?¡m, stař?­ zn?¡m?­, Krlesh – kytara, zpěv ( vystupuj?­c?­ tak?© v kapele Discoballs, nominovan?© na Anděla v roce 2009), Rafan – basa, ( velk?¡ opora tohoto festivalu a „ hodnej strejda co vÅ¡echny obl?­k?¡ do LUCKY HAZZARD „ jeho dalÅ¡?­ kapely Bad Tones, Carlos and his Howling Coyotes ), Hanz – alt saxofon, zpěv, Bozez – baryton alt saxofon, zpěv, Mili – pozoun, zpěv, Dočky – pozoun, zpěv a Å koď?¡k – bic?­. Tihle nem?©ně zn?¡m?­ chlap?­ci tvoř?­ torzo Ska kapely 2v1 a Unity.

THE FRUSTRATORS ( ČR)

Nadějn?¡ kapela z Olomouce. Představ?­ u n?¡s m?©ně rozÅ¡?­Å™en?½ Surf Rock ´n ´Roll. Zahraj?­ ve složen?­ Alcapone – doprovodn?¡, surfov?¡ i s?³lov?¡ kytara, VojtyÅ¡ek – basov?¡ kytara, Pospa – doprovodn?½ i s?³lov?½ saxofon a Koudy – rytmick?© a hrnouc?­ n?¡stroje. Jejich hudbu ovlivnili umělci a kapely jako je např. Dick Dale, The Venturas nebo The Centurians. Budete si připadat jako když surfujete na vlně „ Tsunami „. Určitě nadchnou vÅ¡echny fanouÅ¡ky Pulp Fiction.

ROCKET DOGZ (ČR)

Tahle parta mlad?½ch vesm?­rn?½ch kadetů, pod veden?­m kapit?¡na Woodyho se u n?¡s zastavuje pravidelně a proto j?­ snad nen?­ třeba představovat. Woody, Gegen a Vojta do V?¡s nasypou svoje pekeln?½ psychobilly, s takovou energi?­ jako m?¡lo kdo. V loÅ?sk?©m roce spatřilo světlo světa jejich debutov?© album „ Mad Dog Holocaust „.

THE FUNATIX ( Rakousko)

Tohle bude překvapen?­ z Rakouska, a potom co jsem slyÅ¡el Fr?½dovu původn?­ kapelu The Brand Band, nem?¡m pochyb o tom, že to bude pecka.

THE COWBOY AND THE CORPSE (GB)

Tanečn?­ studio Oliver (ČR, Vrchlab?­ )

Opět n?¡s potěš?­ sv?½m vystoupen?­m tanečn?­ci ze studia Oliver , veden?© Ivonou Čivrnou a budou V?¡s motivovat k v?½konům pod p?³diem. Jejich loÅ?sk?¡ show nenechala nikoho chladn?½m, sklidili opravdu velk?½ ohlas.

Pokud m?¡te r?¡di Rock ´n ´Roll tak je to pro V?¡s ta spr?¡vn?¡ volba, jak si už?­t pěknou červnovou sobotu. Za cel?½ kolektiv pořadatelů bych chtěl poděkovat sponzorům : Vajscom pneuservis, Optika LeoÅ¡ Zvon?­Äek, Milan Hendrych GO Taxi, Skin ´n ´ Bones, d?¡le pak KD Střelnice, Hurvajzovi, rodině a vÅ¡em kdo se jakkoli pod?­lej?­ na t?©to akci.

Autor čl?¡nku Petr Fiedler  ( www.psychoromantix.wz.cz a myspace.com/psychotherapycz )


Leave a Reply

Nejbližší koncert

Na informacích o nových koncertech se pracuje, příd později.
ByWordPress. Thanx WPTheme Generator.
Special Thanx to Gimp!
Creative Commons License
TOPlist